ESIMERKKEJÄ HINNOISTA

Kaikkiin hintoihin sisältyy alv 24%.


*Käsitteiden selitykset löytyvät tämän sivun alaosasta


Useat alla olevista pihatöistä kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Kotitalousvähennys ei kuitenkaan koske uudiskohteiden pihasuunnittelua eikä niiden viherrakentamista. Esimerkiksi saneerauskohteiden vähäinen pihasuunnittelutyö kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin, jos sen lisäksi tehdään vähennykseen oikeuttavaa laajempaa viherrakennustyötä. Vuoden 2024 kotitalousvähennys on pihanhoitotöistä 60% ja viherrakentamisesta 40%. Kysy tarkempia ohjeita Verohallinnolta. Verohallinto tekee aina päätökset kotitalousvähennyksen osalta.


1) Pihanhoitotyöt

- Alkaen 128€ (sis. 2 työtuntia).
- Lisätunnit (3. tunti->) 50€/h/hlö.
- Lisähenkilöt (1. tunnista alkaen) 50€/h/hlö. 
- Myös urakkatarjous on mahdollinen.
- Lisäksi veloitetaan mahdolliset matkakulut. 
- Muita mahdollisia lisäkustannuksia ovat mm. jätteiden poisviennistä aiheutuvat kulut, akkukäyttöisten raivaussahan ja pensasleikkureiden käyttö 5€/h/hlö, vuokrattavat koneet/laitteet, kasvit, mullat jne.
- Esimerkiksi omenapuiden leikkuu: alk. 128€ (sis. 2 työtuntia), lisätunnit (3. tunti->) ja lisähenkilöt (1. tunnista alkaen) 50€/h/hlö. Leikkuujätteiden poisvienti ei kuulu hintaan (lisämaksu). Täysikasvuisen omenapuun leikkuuseen menee aikaa 1-2h koosta ja leikkuutarpeesta riippuen. Useamman puun leikkuut suoritamme yleensä kahden henkilön voimin.


2) Viherrakentaminen

- Alkaen 50€/h/hlö tai mahdollisesti urakkatarjous.
- Kivityöt alkaen 55€/h/hlö tai urakkana/neliöhinnalla.
- Lisäksi mahdolliset matkakulut ja muut kustannukset erikseen.
- Koneita vaativissa pihan viherrakennustöissä yhteistyökumppanina toimii Helpman Oy.


3) Neuvontakäynti*

- Kesto max 2h. 
- Arkipäivisin alkaen klo 8-14 välillä (loppuen viimeistään klo 16.00): 185€. 
- Arki-iltaisin alkaen klo 15-18 (loppuen viimeistään klo 20.00) tai lauantaisin alkaen klo 9-12: 225€.
- Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 285€.
- Lisätunnit paikanpäällä 60€/h.
- Lisäksi veloitetaan mahdolliset matkakulut.
- Lisämaksusta: Kirjalliset ohjeet tai osasuunnittelut neuvontakäynnin jälkeen. Tilattava viimeistään neuvontakäynnin aikana, alk. 350€.


4) Suunnitelmat

Yksi suunnittelukäynti* sisältyy kaikkien tilattujen suunnitelmien hintaan (kesto max. 2 tuntia). Lisäksi veloitetaan mahdolliset matkakulut. Asiakkaan pyytämät lisäkäynnit alk. 150€ (+mahdolliset matkakulut). Lopulliseen hintaan vaikuttavat suunnitteluun käytetty aika, suunnitelman tarkkuus, kohteen sijainti, suunniteltavan alueen koko/korkeuserot, pihalle haluttavien toimintojen ja kasvialueiden määrät, sekä mm. suunnitelmaan tehtävät lisämuutokset.

  • Luonnossuunnitelma*

- Alle 1000m2 tasamaatontti alk. 750€.
- Yli 1000m2 tasamaatontti alk. 990€.
(esim. rakennusluvan liitteeksi, toimii myös ohjenuorana maanrakentajalle mm. maanmuotoilujen/routaeristettävien alueiden suhteen)

  • Pihasuunnitelma*

- Alle 1000m2 tasamaatontti alk. 1050€.
- Suuret pihat tasamaatontti alk. 1350€.

  • Osasuunnitelmat*

- Pienen rivitaloasunnon pihasuunnitelma (esim. takapihalle tai etupihalle) alk. 450-570€.
- Muut osasuunnitelmat (esim. yksi istutusalue) alk. 390€.


5) Tilausten (esim. kuntta) organisointi ja muut mahdolliset selvitystyöt asiakkaan puolesta

- 120€ / h (minimiveloitus 2h) + mahdolliset matkakulut

 

MATKAKUSTANNUKSET

Matkakustannuksiin sisältyy 0,71€/km (mikäli työkohteeseen on yli 8 km:n yhdensuuntainen matka Valakankadulta)
+ matka-aikaveloitus n. 30€/h. Alla oleviin esimerkkeihin on laskettu matkakustannusten kokonaishinta.

Esimerkkihinnat kaupunkien/kuntien/taajamien keskustaan:

- Jyskä, Palokka, Jyväskylä (ei matkaveloitusta)
- Vaajakoski, Samulinniemi, Nenäinniemi, Keljo, Ruoke alk. 10€
- Sääksvuori, Kauramäki, Leppävesi, Kinkomaa, Vesanka alk. 20€
- Vihtavuori, Leppälahti, Tikkakoski, Muurame, Säynätsalo alk. 25€
- Muuramen Paavalinvuori ja Raudanlahti alk. 30€
- Laukaa, Hautalahti, Talsanlampi, Lehtisaari alk. 40€
- Muuratsalo, Muuramen Saarenkylä, Toivakka, Petäjävesi alk. 55€
- Korpilahti alk. 70€
- Äänekoski, Leivonmäki alk. 85€
- Keuruu, Hankasalmi, Saarijärvi alk. 115€
- Joutsa, Luhanka, Konnevesi, Konginkangas alk. 135€
- Pieksämäki, Viitasaari alk. 185€


KÄSITTEET

Neuvontakäynti:
Neuvontakäynti (konsultointikäynti) kohteessa (1,5-2h), jonka aikana miettitään yhdessä pihasi suuret linjat. Alueita voidaan hahmottaa yhdessä mm. lautojen, keppien tai merkkausmaalin avulla. Neuvontakäyntiin ei kuulu kirjallista tuotosta. Sopii mm. harrastajille, jotka haluavat suunnitella itse pihansa, mutta kaipaavat ammattilaisen apua suurissa linjoissa. Neuvontakäynti voi olla myös esimerkiksi istutusalueiden kasvivalintojen pohtimista tai vaikka ohjausta pensaiden ja puiden oikeaoppiseen leikkaamiseen. Myös ohjeistus piharakentamisessa tai esim. kivitöissä on mahdollista.

Suunnittelukäynti:
Suunnittelukäynti (1-2h) tehdään aina ennen suunnittelun aloitusta. Suunnittelukäynnillä mm. kartoitetaan pihan muodot, mitataan alueita sekä selvitetään asiakkaan toiveet, tyyli ja tarpeet. Suunnittelukäynnin pohjalta laaditaan sovitun laajuinen suunnitelma. Kaikkien suunnitelmien hintoihin kuuluu yksi suunnittelukäynti. Mahdolliset matkakulut veloitetaan erikseen. Asiakkaan pyytämät lisäkäynnit alk. 150€ (+mahdolliset matkakulut). 


Luonnossuunnitelma:
Yleispiirteinen suunnitelma, johon on sijoiteltu pihatoiminnot, kasvillisuusalueet, terassit ja muut pinnoitteet. Sisältää kasvi- ja pinnoite-ehdotuksia. Erinomainen ja edullinen vaihtoehto, mikäli ammattilaisen tekemät "raamit" ja pihan yleisideointi riittää. Suunnittelukäynnin (1-2h) pohjalta laaditaan alustava luonnossuunnitelma ja se lähetetään asiakkaalle sähköisesti. Tästä saadun asiakaspalautteen sekä muutostoiveiden mukaisesti muokataan lopullinen luonnossuunnitelma. Luonnossuunnitelman mittakaava on suuntaa antava.
Luonnossuunnitelma kannattaa teetättää myös uudisrakennuskohteisiin, jotta maanrakentaja voi talopohjien yhteydessä muotoilla pihan suuret linjat, sekä tehdä samassa yhteydessä tarvittavat routaeristykset. Tämä tuo merkittäviä kustannussäästöjä. Usein myös rakennusvalvonta vaatii pihaluonnoksen esittämistä rakennuslupaa hakiessa.  
 

Pihasuunnitelma:
Sisältää suunnittelu/mittauskäynnin kohteessa (1-2h) sekä luonnossuunnitelman. Luonnossuunnitelmasta saadun asiakaspalautteen ja muutostoiveiden pohjalta tehdään lopullinen pihasuunnitelma valmiiksi. Pihasuunnitelma on yksityiskohtainen ja sisältää mm. kaikki pihan toiminnot ja kasvimäärät, sekä esimerkiksi kiveysalueiden määrän ja -mallin.
 

Osasuunnitelmat:
Jonkin rajatun alueen tai alueiden suunnittelu (esim. yksi istutusalue tai pelkkä etupiha).  Osasuunnitelmaan sisältyy suunnittelukäynti kohteessa (1-2h).